Три країни збудують у Північному морі острів з вітровими електростанціями / energinet.dk

Його підпишуть 23 березня в Брюсселі, передає ЄвроПравда з посиланням на данську компанію Energinet, що бере участь у проекті.

Новий штучний острів площею 6 квадратних кілометрів створять на найбільшій піщаній мілині у Північному морі, яка називається Доггер-банка.

Читайте такожВітрові електростанції Техасу віддають електрику безкоштовно

Відео дня

Острів буде оточений вітряними фермами, буде мати злітно-посадкову смугу для повітряних суден і порт, й буде виробляти електрику для 80 мільйонів європейців.

Потужний хаб буде базою для передавання енергії вітру в Нідерланди, Данію, Німеччину, Великобританію, Норвегію, Бельгію. Планується, що енергію будуть виробляти більше десяти тисяч вітряних турбін.

"Розташування силового хабу (острова) має відповідати низці вимог: оптимальні умови вітру, центральне розташування та відносно невелика глибина. Як місце для острова Доггер-банка відповідає всім умовам", - йдеться у повідомленні.

Раніше країни регіону Північного моря - Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Ірландія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія і Швеція домовилися об'єднати зусилля у виробництві вітрової енергії.