Фото УНІАН

Про це повідомляє Reuters з посиланням на промислову групу WindEurope.

Близько 18,2 мільярда євро ($19,6 мільярда) було спрямовано на підтримку проектів вітрової енергетики в Європі в 2016 році, що на 39 відсотків більше до попереднього року, причому більше половини інвестицій припало на Великобританію.

Читайте такожВідновлювана енергетика вперше в історії перевищила потужності вугільної

Відео дня

"Ми маємо намір вийти на 25 ГВт сукупної потужності до 2020 року, подвоївши сьогоднішній рівень",- сказав в заяві виконавчий директор WindEurope Джайлс Діксон.

Вітряна енергетика вважається одним із способів обмежити глобальне потепління, викликане викидами вуглекислого газу в атмосферу, хоча деякі природоохоронні групи кажуть, що величезні споруди можуть завдати шкоди морській фауні і флорі.

Вартість вітряних проектів в Європі планомірно знижується, і сьогодні складає приблизно 50 євро за мегават за годину на великих тендерах в Данії та Нідерландах.

Низькі ціни - ключова перевага, якщо галузь має намір змагатися з іншими, більш традиційними способами вироблення енергії.

WindEurope вважає, що потрібно більше проектів, розрахованих на період після 2021 року для більшого зниження витрат на енергію.

"Ми повинні вводити щонайменше за 4 ГВт потужностей в рік після 2021 року, якщо ми маємо намір продовжувати рух за поточною траєкторією",- сказала WindEurope.

Проекти з потужністю трохи вище 3 ГВт, як очікується, будуть реалізовані в 2017 році, повідомила організація.