Иллюстрация REUTERS

Китайська державна група корпорацій за будівельними матеріалами CNBM побудує найбільшу сонячну електростанцію в Європі, пише видання Energy Trend.

Загальна сума контракту, підписаного 22 листопада в Великобританії, 200 млн склала Євро.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї ввели в експлуатацію першу сонячну ТЕС потужністю 10 МВт

Це не тільки перший контракт CNBM в Португалії, але і найбільша сонячна електростанція в Європі. Після підписання контракту, китайська компанія стане найбільшим постачальником послуг такого роду в Європі.

Крім підписання контракту Solara 4 Vaqueiros, китайці недавно підписали угоди про стратегічну співпрацю з YHG Group, Велінк Group і BHS для озеленення міст у Великобританії.

В майбутньому, Великобританія планує будувати по 5 тис. «Зелених» будівель щороку. Для цього будуть використані китайські технології екологічно чистої енергії. CNBM буде також проектувати, будувати і обслуговувати даний проект.

Нагадаємо, група корпорацій CNBM присутній на ринку енергетики України з 2011 року і є найбільшим інвестором в поновлювану енергетику України, володіє десятьма сонячними станціями загальною потужністю 267 МВт. Встановлена ​​потужність кожної з станцій перевищує 10 МВт. Загальний обсяг інвестицій CNBM в економіку України вже склав близько 1 млрд. доларів. Рішення інвестувати приймалося з урахуванням гарантованого зеленого тарифу, який встановлений до 2030 року.

У вересні 2016 року року CNBM і Міністерство енергетики та вугільної України ПРОМИСЛОВОСТІ Про підписали Меморандум залученні китайських інвестицій в енергетичний сектор України, обсяг інвестицій може скласти близько 2 млрд доларів.

Китайська національна група корпорацій за будівельними матеріалами CNBM була створена в 1984 році і в даний час є однією з найбільших державних корпорацій КНР. CNBM входить в топ-500 найбільших компаній світу рейтингу Fortune Global з річним доходом більш ніж 31,71 млрд дол. Група є №1 в світі по виробництву цементу, гіпсокартону та скловолокна, а також є одним зі світових лідерів з виробництва устаткування для поновлюваної енергетики - сонячних батарей і вітряних лопатей.