Остап Семерак / Радио Свобода

Про це під час зустрічі з представниками Української асоціацій відновлювальної енергетики сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба відомства.

"Ми як Міністерство екології та природних ресурсів підтримуємо розвиток низьковуглецевої енергетики та відповідно зменшення викидів парникових газів. Україні потрібно продовжувати активно працювати над удосконаленням законодавчої бази, яка сприятиме енергозбереженню та енергоефективності. Ратифікація Паризької угоди для України стала вибором на користь відновлювальної енергетики", - сказав Семерак.

Читайте такожВР дозволила створення в Чорнобильській зоні об'єктів природно-заповідного фонду з метою наукових досліджень

Відео дня

За його словами, найближчим часом буде прийнято Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату, в рамках якої планується розроблення низьковуглецевої стратегії розвитку. Міністр також закликав представників Асоціацій відновлювальної енергетики активно долучатися до роботи над документом.

"Серед наших пріоритетів - енергоефективність, розвиток відновлювальної енергетики і зменшення забруднення довкілля. Крім того, активне використання відновлювальних джерел енергії може стати ключем для України до вирішення проблеми залежності від викопного та ядерного палива, імпортованого, зокрема, з Російської Федерації", - додав він.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила закон "Про ратифікацію Паризької угоди".

Угода була підписана 12 грудня 2015 року на 21-й конференції сторін Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату. Україна підписала цю угоду 22 квітня 2016 року у м. Нью-Йорк.