REUTERS

В агентстві переконані, що прийняття цих ініціатив дозволить активізувати вітчизняний ринок "зелених" проектів, полегшити роботу інвесторів та підприємців, передає прес-служба Кабміну.

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, основні законопроекти, які мають бути розглянуті у Верховній Раді вже цього тижня, стосуються стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії та укладення довгострокових договорів на її постачання.

Читайте такожВ Україні ємність ринку проектів з енергоефективності становить близько 40 мільярдів євро - Зубко

Відео дня

"Сьогодні наше завдання – створювати конкурентоспроможний ринок, полегшувати ведення бізнесу у цій сфері. Нам відомо про ті перешкоди, з якими стикається бізнес найчастіше. Саме тому ми й удосконалюємо законодавчу базу", - зазначив він та зауважив, що Агентство постійно співпрацює із представниками профільних асоціацій, громадських організацій, міжнародних установ і бізнесу для напрацювання нових механізмів залучення інвестицій.

Він також відзначив поступовий помітний розвиток сфери відновлюваної енергетики. "Поряд із вже діючими об'єктами, є численні розроблені проекти у сфері відновлюваної енергетики більше ніж на 5 ГВт з усіма технічними умовами, техніко-економічним обґрунтуванням на підключення до мереж", - повідомив голова Держенергоефективності та додав, що таких проектів, зокрема, у вітроенергетиці на 2725 МВт, у сонячній енергетиці – на 1550 МВт.

Читайте такожГройсман: Фонд енергоефективності запрацює з 2017 року, він акумулює 20 мільярдів

Савчук також повідомив, що українські банки вже активізувалися у цій сфері, та нагадав про нещодавно підписану "Укргазбанком" та IFC угоду про співпрацю з метою фінансування компаній, які впроваджують "зелені" проекти.

Як повідомляв УНІАН, в Україні планують створити Фонд енергоефективності, який має запрацювати навесні 2017 року.