REUTERS

За даними видання South China Morning Post, з цією метою в країні створено спеціальний сталевий сплав, який послужить основою для зведення плавильного реактора, пише Лента.ру.

Відзначається, що система CIADS (China Initiative Accelerator Driven System) передбачає спалювання в реакторі ядерних відходів за допомогою прискорювача заряджених часток (протонів або позитивно заряджених іонів). Пучком часток пропонується обстрілювати вольфрамову мішень, яка після цього почне випускати швидкі нейтрони і руйнувати відходи.

Читайте такожУ Франції запрацювала найбільша в Європі сонячна електростанція

Відео дня

Перспективний сплав дозволить реактору витримати високотемпературні навантаження. Площа установки складатиме 60 гектарів. Для охолодження реактора буде використовуватися не вода, а высококорозійні рідкі метали.

За даними видання, установку планується звести до 2022 році в прибережній провінції Гуандун. Комерційне введення реактора для спалювання відходів від атомних електростанцій може зайняти ще одне десятиліття. Створенням перспективного реактора і нового матеріалу займаються профільні інститути Китайської академії наук.