Прототип автомобиля, работающего на муравьиной кислоте / phys.org / Bart van Overbeeke

Команда студентів-техніків з університету Ейндховена в Нідерландах створила прототип автомобіля, який працює на мурашиній кислоті.

Як повідомляє Naked Science з посиланням на Phys.org принцип роботи інноваційного автомобільного палива полягає в тому, що мурашина кислота містить водень, раніше вже зарекомендував себе в якості альтернативного екологічного виду палива.

Читайте такожPorsche представила конкурента легендарної Tesla: розгін за 3,5 секунди і 500 км без підзарядки (фото)

Відео дня

Наприклад, нещодавно авто на водневому паливі відправила в серійне виробництво Toyota. У водню, як і у електрики, яке також використовують в якості альтернативи для машин майбутнього», є свої мінуси. Приміром, електромобілі, які залежать від батареї, мають обмежений радіус дії. А водень досить дорого транспортувати і зберігати.

Мурашина ж кислота, за словами розробників зі студентської команди Team FAST, завдяки своїй рідкій природі легко і дешево перевозиться. Водень з неї буде вилучатись з допомогою каталітичних реакцій. В якості прикладу студенти створили метрову діючу модель авто, яка допомогла їм отримати грант у розмірі 50 тис. євро на подальшу роботу над автомобілем. Перший повністю діючий зразок «кислотного» авто розробники планують представити громадськості у 2017 році.