teknoblog.ru

Крім самого Білла Гейтса, до нього увійшли голови інших великих технологічних компаній, включаючи засновника Facebook Марка Цукерберга і главу Amazon Джефа Безоса, передає Lenta.ru з посиланням на CNN.

Читайте такожApple оголосила про початок досліджень виробництва енергії за допомогою океану

Білл Гейтс зазначив, що сучасні технології використання поновлюваних джерел енергії, таких як енергія сонця і вітру, розвиваються швидкими темпами. Однак, на його думку, потрібно вивчити й інші альтернативи. Він зазначив, що традиційні інвестиційні фонди зазвичай утримуються від вкладання грошей в подібні дослідження через високі фінансові ризики.

Відео дня

Також консорціум підтримає фінансово країни, які взяли участь у програмі Mission Innovation. Згідно концепції, учасники програми зобов'язуються подвоїти інвестиції в дослідження і розробку джерел екологічно чистої енергії протягом наступних 5 років. У США на такі розробки щороку витрачається більше $5 млрд.

Засновник Microsoft Білл Гейтс очолює рейтинг найбагатших людей США, складений журналом Forbes зі статком у $76 млрд. До червня 2008 року він був головою корпорації, після відходу з поста залишився на посаді невиконавчого голови ради директорів. У лютому 2010 року Білл Гейтс запропонував всім мільярдерам передати половину їх статків на благодійність. Сам він вклав у благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс більше $28 млрд.