Фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі повідомив під час перебування у Коростишівській центральній районній лікарні на Житомирщині.

Читайте такожУкраїна готова підписати договори з міжнародними організаціями на поставку медпрепаратів - Квіташвілі

"У регіонах лікарні слід переводити на альтернативні види паливами будемо це робити, треба якомога ширше використовувати альтернативні джерела енергії", - зазначив Квіташвілі.

Відео дня

Як приклад на зустрічі обговорено встановлення у Малині на приміщенні Малинського міського районного територіального медичного об’єднання, сонячного колектора.

Наголошувалося, що це відбулося відбулася завдяки програмі ООН "Малі екологічні гранти в Україні" та екологічній організації "МалинЕкоФест".

"Вже впродовж декількох днів завдяки колектору забезпечено гарячою водою хірургічне, терапевтичне, гінекологічне, пологове відділення та операційний блок. Потужність сонячного колектору – 800 літрів на добу при температурі води 65 градусів", - розповів УНІАН керівник департаменту охорони здоров`я Житомирської ОДА Олександр Торбас.

Як повідомляв УНІАН, У Малині Житомирської області реалізували проект програми ООН "Малі екологічні гранти в Україні" - встановили сонячний колектор за 40 тис дол. на даху місцевої лікарні.