REUTERS

Накопичувачі дозволять зберігати сонячну енергію в достатньому для нічної електрифікації будинку або офісу обсязі, повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Wall Street Journal.

Прилад, що отримав назву Powerwall, являє собою короб висотою 1,3 метри, довжиною 86 сантиметрів і шириною приблизно 18 сантиметрів. Його можна прикріпити до стіни будинку або гаража. Крім літій-іонного накопичувача в ньому також є вбудований комп'ютер.

Розраховані на 10 років «розумні» акумулятори будуть випускатися у двох видах: на 7 і 10 кіловат-годин. Ціна меншої моделі становить три тисячі доларів і не включає вартість установки. Продажі почнуться влітку, зазначається на сайті виробника.

Відео дня

Читайте такожУ США власник Tesla вирішив перетворити електрокар у готель

Експерти визнали переваги новинки незважаючи на її вартість, пише The Washington Post. «Якщо завдяки Tesla у споживачів з'явиться ефективна система зберігання електроенергії вдома, це буде куди більш цінним і принесе самій компанії більший дохід, ніж всі її автомобільні розробки», — говорить аналітик Карл Брауер, слова якого наводить Detroit Free Press.

За задумом розробників, накопичувач Powerwall буде сприяти повній відмові від палива. Для цього достатньо оснастити дах свого будинку сонячними панелями і пересісти на електромобіль, вважають в компанії.