REUTERS

Про це повідомляють РИА Новости.

"У минулі роки наші колеги викладали кілька різних планів щодо створення датчиків зображення, які могли б і поглинати енергію. Наша камера є першим прикладом подібної камери, повністю автономної і здатної забезпечити себе енергією", - заявив Шрі Наяр з університету Колумбії в Нью-Йорку.

Наяр і його колеги змогли об'єднати в одному пристрої цифрову фото - та відеокамеру разом з сонячною батареєю завдяки пікселям особливої структури, які автори доповіді створили у своїй лабораторії.

Відео дня

Кожен з них являє собою набір з двох транзисторів, один з яких відповідає за одержання зображення, а другий - за збір енергії. Камера поперемінно включає і вимикає їх - спочатку працює фотосенсор, який "бачить", а потім включається живить його фотоелемент.

Читайте такожВ Україні подвоїли «зелений тариф» для альтернативної енергетики

Коли камера не використовується для отримання знімків або відеороликів, надлишки енергії можна використати, за словами інженерів, для підзарядки батарей телефону або іншого гаджета, в який вона вбудована.

"Ми вважаємо, що результати наших експериментів є серйозним кроком у бік створення принципово нового покоління цифрових камер, які будуть дуже довгий час працювати без зовнішнього джерела живлення, та, в ідеалі, будуть продовжувати знімати навколишній світ нескінченно довгий час", - підсумовує Наяр.