REUTERS

Франція та Індія виділять 2 млрд євро на розробку технологій в сфері сталого розвитку та енергозбереження.

З такою заявою виступив у п'ятницю французький президент Франсуа Олланд за підсумками переговорів в Єлисейському палаці з індійським прем'єр-міністром Нарендрою Моді, повідомляє ТАСС.

Як підкреслив Олланд, цей крок повинен послужити сигналом світовій спільноті напередодні 21-ї Конференції ООН зі зміни клімату, яка пройде наприкінці цього року у французькій столиці.

Відео дня

"Для досягнення в Парижі хорошої угоди необхідний внесок усіх країн у боротьбу з глобальним потеплінням, повинні бути взяті фінансові зобов'язання", - сказав він.

Читайте також97% тварин Арктики постраждають від глобального потепління

Франція, за словами Олланда, в цьому відношенні "хоче подати приклад" всьому світу. "Ми виступимо з Індією зі спільною ініціативою, виділивши в найближчі роки 2 млрд євро на розвиток зразкового співробітництва в галузі сталого розвитку та підвищення енергоефективності", - повідомив він.

Олланд зазначив, що Париж і Нью-Делі також мають намір налагодити обмін технологіями у сфері протидії змінам клімату. "Це повинно дозволити залучити до процесу всі країни, особливо такі, що динамічно розвиваються, як Індія", - зазначив президент.

Читайте такожЧерез глобальне потепління у риб почали народжуватися тільки жіночі особини - вчені

Боротьба з кліматичними змінами і захист навколишнього середовища знаходяться в числі пріоритетів політичного керівництва Франції. В Єлисейському палаці приділяють особливу увагу 21-й конференції Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату, яка пройде під егідою ООН в Парижі з 30 листопада по 11 грудня поточного року.