obl-rada.te.ua

На Тернопільщині на базі державного підприємства «Зарубинський спиртзавод» сьогодні відкрили підприємство з виробництва біоетанолу, який отримують у процесі переробки рослинної сировини для використання як біопаливо або паливну добавку.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної ради, участь в церемонії відкриття взяли представники обласної влади, а також Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян.

За даними облради, у модернізацію та перепрофілювання спиртзаводу вірменські інвестори вклали 60 млн грн. На заводі створено 100 робочих місць.

Відео дня

Читайте також«Укрспирт» планує у березні запустити три заводи у Львівській області

«Сьогодні в області – особлива подія. Тернопільщина має великі виробничі потужності у спиртовій галузі, хоча не усі вони використовуються. І нині – реальний приклад того, як можна перепрофілювати їх для виробництва паливного біоетанолу, що, без сумніву, відроджуватиме економіку краю. Це приклад і того, що в нашій державі, в нашій області створюється сприятливий клімат для залучення інвестицій. Переконаний, що завод матиме хороші комерційні перспективи», – сказав під час церемонії відкриття голова облради Василь Хмінець.

За даними облради, це третій в Україні завод, який виготовлятиме біоетанол із застосуванням новітніх технологій.