REUTERS

Apple інвестує 1,7 мільярдів євро в два дата-центри в Ірландії та Данії, вони будуть забезпечувати роботу онлайн-сервісів компанії (iTunes Store, App Store, iMessage, картографічного і Siri) для європейських користувачів.

Особливістю центрів обробки даних стане використання електрики тільки від поновлюваних джерел енергії. Про це йдеться в повідомленні компанії, що надійшло до редакції Lenta.ru.

Дата-центри планується запустити в 2017 році, їх сумарна площа складе 166 тисяч квадратних метрів. Електрикою будівлі забезпечать місцеві партнери, які отримують енергію за рахунок вітрових та інших типів «зелених» установок.

Відео дня

Читайте такожApple вкладе $850 млн у будівництво сонячної електростанції

При будівництві планується використовувати екологічні матеріали. У Данії тепло, що відводиться від серверів, застосовуватимуть для обігріву прилеглих будинків.

У 19 країнах Євросоюзу на Apple працює 18 300 співробітників. У 2014 році загальна сума контрактів Apple з європейськими компаніями склала 7,8 мільярдів євро. З моменту запуску магазину додатків App Store в 2008 році розробники по всій Європі заробили понад 6,6 мільярдів євро на продажу додатків і вбудованих покупках.