Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині на Добрівлянській сонячній фотоелектростанції відкрили другу чергу потужностей.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, загалом інвестором на реалізацію проекту скеровано 158 млн грн.

Наразі на 9,5 га землі у Заліщицькому районі побудовано сонячну фотоелектростанцію обсягом майже 7 МВт в годину. Спершу фотоелектростанція, власником якої є "ФОРА С", займала майже 6 га, нещодавно було орендовано додаткових 3,5 га, на яких відкрили другу чергу потужностей.

Відео дня
Фото прес-служби ТОДА

«Фотоелектростанція, яка знаходиться в Добрівлянах, є прикладом успішно реалізованого інвестиційного проекту. Наша область динамічно працює над поширенням ідеї зеленої енергетики в приватних домогосподарствах, в цьому напрямі ми займаємо перше місце в Україні», – зазначив під час перебування на станції голова ТОДА Степан Барна.

Водночас він висловив переконання,що встановлювати ФЕС чи СЕС потрібно на землі, яка не може використовуватися у сільськогосподарських цілях.

Фото прес-служби ТОДА

«Тоді це буде раціонально. Загалом фотоелектростанції є не лише прикладом забезпечення чистої електроенергії, це стосується також енергетичної незалежності нашої країни. І ми в цьому напрямку маємо рухатися всі разом. Друга черга у Добрівлянах почала свою роботу. Й інвестор, який прийшов у нашу область, з впевненістю може сказати, що в нього ніхто не вимагав хабара, не перешкоджав йому розпочати діяльність, а навпаки – органи державної влади та місцевого самоврядування сприяли реалізації цього проекту», – зазначив Барна.

Як повідомляв УНІАН, Україна переживає справжній бум альтернативної енергії - все більше сімей установлюють сонячні панелі.