Ілюстрація / REUTERS

Обсяг інвестицій у відновлювану енергетику України з 2014 року склав 1,1 мільярда євро, що свідчить про високий інтерес до цього сектора з боку бізнесу, повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук в ході зустрічі членів Клубу альтернативної енергетики.

Читайте також"Укргідроенерго" модернізувало 70% своїх потужностей ГЕС та ГАЕС

"Я не бачу загроз для розвитку цього ринку. Більш того, розвиток цього ринку можна ставити у приклад іншим галузям. З 2014 року зайшло 1,1 мільярда євро інвестицій лише у виробництво (електроенергії з поновлюваних джерел енергії - УНІАН)", - сказав Савчук,

Відео дня

При цьому він зазначив, що, відповідно до державної Енергостратегії, до 2035 року 25% енергії в Україні має вироблятися з відновлюваних джерел, що потребує близько 20 мільярдів євро інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, загальна потужність виробників електроенергії з поновлюваних джерел, які працюють за "зеленим" тарифом, в Україні за 6 місяців 2018 року збільшилася на 19,6%, або на 268,7 МВт - до 1643,4 МВт порівняно із загальною потужністю на 1 січня 2018 року.

1 жовтня 2014 року Кабінет міністрів затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року, який передбачає збільшення частки відновлюваних джерел у загальному балансі генерації електроенергії з близько 1% до 11%.

Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є "зелені" тарифи – спеціально високі (вище, ніж у інших видів генерації), затверджені законом про ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.