Ілюстрація / REUTERS

Корпорація IFC, що є членом групи Світового банку, і Державний секретаріат Швейцарії з питань економіки (SECO) підписали угоду про сприяння енергоефективності в житловому секторі України.

Як повідомляє прес-служба IFC, держсекретаріат Швейцарії надасть корпорації 1,8 млн дол. для підтримки правових реформ, які будуть спрямовані на модернізацію енергоефективності шляхом взаємодії з компаніями з управління житлом від імені асоціацій домовласників.

«Ініціатива є третім і заключним етапом проекту IFC у сфері енергоефективності житлового сектору України, який почався в партнерстві з SECO в 2010 році. Перші два етапи проекту досягли чудових результатів, включаючи прийняття законодавства, яке дало змогу провести реформи в галузі енергоефективності житлового сектору», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїна отримала можливість для розвитку відновлювальної енергетики - глава Мінекології

Довідка УНІАН. IFC є великим інвестором в агропромисловий сектор України. Корпорація інвестувала понад 1 млрд дол. на підтримку проектів по ланцюжку створення вартості, стимулюючи інновації та допомагаючи виробникам вийти на нові експортні ринки.

IFC - член групи Світового банку, є найбільшою світовою інституцією розвитку, орієнтованою на приватний сектор на ринках, що розвиваються. Працює з більш як 2 тис. компаній по всьому світу.

Поточний портфель проектів IFC в Україні становить 695 млн дол. З 2004 року корпорація інвестувала в Україну 3,2 млрд дол. - через 86 проектів. Минулого року обсяг інвестицій IFC становив 187 млн дол.