Ілюстрація REUTERS

Європейський банк реконструкції і розвитку планує запустити нову програму реалізації проектів альтернативної енергетики в Україні (USELF-III) з обсягом фінансування 250 млн євро, повідомляється на сайті ЄБРР.

Читайте такожУ Львові оголосили конкурс на будівництво сміттєпереробного заводу - ЄБРР

«ЄБРР має намір виділити 250 млн євро для фінансування нових приватних проектів у галузі поновлюваних джерел енергії в Україні», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що USELF-III буде запущена для заміни оригінальної програми USELF, термін дії якої закінчується 30 червня 2018 року. За час дії програми USELF банк профінансував проекти на 100 млн євро.

Як повідомляв УНІАН, ЄБРР у 2010 році оголосив про початок Програми фінансування альтернативної енергетики (USELF) обсягом 50 млн євро (потім обсяг фінансування було збільшено удвічі), з надання фінансування місцевим приватним підприємствам для інвестицій у проекти відновлюваної енергетики (мала гідроенергетика, вітроенергетика, сонячна енергетика, використання біомаси та біогазу) в Україні.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Починаючи з 1993 року, банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання понад 12 млрд євро в рамках 400 проектів.