Иллюстрация REUTERS

Уряд Бельгії схвалив новий енергетичний пакт, який передбачає, що країна відмовиться від атомної енергії між 2022 і 2025 роками.

Читайте такожТри країни побудують у Північному морі штучний острів з вітряними електростанціями (фото)

Як повідомляє Euractiv, федеральний уряд Бельгії підписав угоду, яка передбачає, що до 2025 року сім ядерних реакторів країни будуть закриті.

Відео дня

Атомні електростанції "Дуль" та "Тіанж" будуть закриті, а інвестиції будуть спрямовані на збільшення потужностей з відновлюваних джерел енергії, особливо на морські вітрові електростанції.

Бельгія отримує близько 40% своїх енергетичних потреб від атомних станцій і понад 50% електроенергії забезпечується двома АЕС, а це означає, що країні доведеться вкладати значні кошти у відновлювані джерела енергії або більше покладатися на природний газ.

Країна посідає четверте місце у світі після Франції, Словаччини та України за найбільшою часткою атомних ресурсів у національних енергетичних мережах.

За останніми даними Євростату, Бельгія в даний час покриває лише 8,7% своїх  енергетичних потреб від сонячної енергії, вітру тощо.

Атомна електростанція "Тіанж" розташована в 70 км від німецького міста Ахен. ЗМІ неодноразово повідомляли про проблеми на цій електростанції, так само як і на АЕС "Дуль". Ще у 2012 році на корпусах реакторів були виявлені тисячі тріщин, і їх тоді навіть закрили.

Наприкінці минулого року уряд Бельгії схвалив новий план ядерної безпеки, який передбачає процедури підготовки до надзвичайних ситуацій, кризового управління та моніторингу.