УНИАН

Міністерство екології та природних ресурсів підтримує суттєве підвищення розмірів штрафів за порушення природоохоронного законодавства, повідомляє прес-служба міністерства з посиланням на очільника відомства Остапа Семерака.

Читайте такожУ Мінекології звинуватили Дарницьку ТЕЦ у порушенні природоохоронних законів«Збільшення штрафів за нехтування питаннями охорони навколишнього середовища неминуче. Це один з важливих кроків для запровадження в Україні європейської системи природоохоронного нагляду і контролю. Це означає, що розміри штрафів в Україні за деякими екологічними статтями можуть зрости не в десятки, а в сотні, а іноді і в тисячі разів», - цитує Семерака прес-служба.

Згідно з повідомленням, відповідний законопроект № 8026 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (про запровадження європейського досвіду щодо здійснення державного природоохоронного контролю) вже внесено до парламенту.

Відео дня

У ньому, зокрема, йдеться про суттєве посилення відповідальності за порушення природоохоронного законодавства у сфері водних і земельних ресурсів, а також порушення норм щодо атмосферного повітря.

Крім того, законопроектом передбачено розширення повноважень громадських інспекторів з охорони навколишнього середовища. У разі прийняття законопроекту вони отримають право складати протоколи про адміністративні порушення за жорстоке поводження з тваринами, порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги, знищення або пошкодження зелених насаджень, а також об'єктів озеленення населених пунктів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня 2017 року Міністерство аграрної політики і продовольства та Міністерство екології та природних ресурсів у чотири рази збільшили штрафи за браконьєрство стосовно усіх видів тварин. Розмір стягнення за незаконне полювання на лося було збільшено до 80 тис. грн з 20 тис. грн, оленя європейського - до 60 тис. грн з 15 тис. грн, лань - до 40 тис. грн з 10 тис. грн, косулю і муфлона - до 32 тис. грн з 8 тис. грн.