Одним із пріоритетів діяльності Мінекології є створення нової інтегрованої екологічної інспекції / фото УНИАН

Державна екологічна інспекція в першій половині лютого може бути ліквідована відповідно до урядової концепції реформування системи державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, яка передбачає впровадження системи моніторингу та спрощення системи контролю.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у ході зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією. «Ми вже подали проект акта про ліквідацію Державної екологічної інспекції. Він зараз проходить схвалення в інших міністерствах. Завдання, яке я ставлю перед нашими співробітниками, - щоб через два тижні це рішення було прийнято. Але це не означає, що після цього не буде органу контролю... До створення нової служби, на жаль, корумпована екоінспекція буде працювати», - сказав Семерак, додавши, що для створення нового органу - Державної природоохоронної служби України ще мають бути внесені зміни до законодавства.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2017 року Кабмін затвердив концепцію реформування системи державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, яка передбачає ліквідацію Державної екологічної інспекції та створення нового органу - Державної природоохоронної служби України.

Відео дня

Читайте такожНа Львівщині під час перевірок екологи виявили незаконну вирубку дерев

У червні 2016 року Семерак заявив, що одним із пріоритетів діяльності Мінекології є створення нової інтегрованої екологічної інспекції, яка об'єднає в собі всі контролюючі функції міністерства та інших відомств, до кінця 2016 року. Також міністр анонсував оновлення кадрового складу Держекоінспекції, який на сьогодні налічує 2700 осіб.

11 січня 2017 року Кабмін доручив провести службове розслідування діяльності екс-глави Держекоінспекції Андрія Заїки. 17 лютого Семерак повідомив, що Мінекології завершило перевірку Держекоінспекції, за результатами якої було виявлено низку корупційних порушень.

22 лютого колегія Мінекології прийняла рішення про притягнення Заїки до дисциплінарної відповідальності.