Організація допоможе в реалізації екологічних положень Угоди про асоціацію / фото studentperspectives.wordpress.com

Міжнародна екологічна організація - Регіональний екологічний центр (РЕЦ) для Центральної та Східної Європи відкриє свій офіс в Україні.

Читайте такожЕкологи заявляють про незаконні військові випробування та обстріли у Чорноморському біосферному заповіднику (фото)

Відповідний договір між урядом України та Регіональним екологічним центром про правовий статус і відкриття його представництва в Україні сьогодні в Києві підписали заступник міністра екології та природних ресурсів Микола Кузьо і виконавчий директор РЕЦ Михайло Димовскі.

Відео дня

«Для нас це важлива подія, і ми дуже раді, що ще одна організація, яка займається захистом природи, почне працювати в Україні, і це організація з великим досвідом, який можна буде імплементувати, і Україна в цьому потребує», - сказав в ході підписання договору міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

У свою чергу Димовскі повідомив, що РЕЦ вже має досвід роботи в Україні і, починаючи з 2001 року в нашій країні було реалізовано близько 60 екологічних проектів на суму 10 млн євро і зараз в роботі знаходяться проекти ще на 5,6 млн євро. Очікується, що офіс РЕЦ в Україні зможе запрацювати влітку цього року.

Метою діяльності РЕЦ в Україні є надання допомоги і підтримки українським містам у процесі реалізації екологічних положень Угоди про асоціацію з ЄС для створення передумов сталого розвитку в регіонах.

Довідка УНІАН. Регіональний екологічний центр (РЕЦ) - це міжнародна і багатостороння організація з досвідом співпраці між установами ЄС та національними урядами країн з перехідною економікою з питань охорони навколишнього середовища та наближення екологічного законодавства.