Ілюстрація / REUTERS

Лондонський зоопарк знову відкрився, після того, як в суботу, 23 грудня, там сталася пожежа, в результаті якої загинули декілька тварин, а деяким співробітникам зоопарку знадобилася медична допомога.

Як пише Російська служба ВВС, причини пожежі, що почалася в дитячій зоні зоопарку до його відкриття близько 6 ранку за місцевим часом в суботу, поки невідомі.

В пожежі загинув трубкозуб, а також, мабуть, чотири суриката.

Відео дня

Для боротьби з полум'ям, яке поширилося на магазин сувенірів, були спрямовані близько 70 пожежників.

Трубкозуб Міша / фото REUTERS

Одна людина була госпіталізована, ще вісім отримали медичну допомогу на місці.

Зоопарк був закритий всю суботу. Представники адміністрації повідомили, що трубкозуб по кличці Міша загинув. Досі ніхто не може знайти чотирьох сурикатів, які, мабуть, також загинули в полум'ї.

За словами адміністрації зоопарку, попередній розтин тіла Міші вказує, що той, швидше за все, помер уві сні від отруєння димом.

Читайте такожУ лондонському зоопарку сталася масштабна пожежа (фоторепортаж, відео)

Відвідувачам зоопарку, які купили квитки на суботу (квитки можна придбати заздалегідь через інтернет), будуть повернуті гроші.

У заяві адміністрації зоопарку кажуть, що всі співробітники глибоко засмучені тим, що відбулося.

"На жаль, наші ветеринари підтвердили смерть нашого дев'ятирічного трубкозуба Міші. Поки ще не знайдені чотири сурикати, і ми приходимо до висновку, що вони теж загинули", - йдеться в повідомленні зоопарку.

"За всіма іншими тваринами, які знаходилися в безпосередній близькості [від пожежі] ведеться спостереження, і за словами наших ветеринарів, вони не постраждали. Ми продовжимо вести спостереження протягом найближчих днів", - додали в адміністрації.

Як рятувальники боролися з вогнем в лондонському зоопарку дивіться у фоторепортажі на УНІАН: