REUTERS

У Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії заявляють, що відкликання Російською Федерацією своїх офіцерів з Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) збільшує ризики екологічної катастрофи на Донбасі.

Читайте також"Путіну потрібні криваві перемоги": Турчинов прокоментував вихід Росії зі СЦКК на Донбасі

Про це йдеться у заяві речника британського зовнішньополітичного відомства.

Відео дня

"Ми стурбовані виходом Росії з Спільного центру з контролю та координації. СЦКК відіграє важливу роль у сприянні локальному припиненню вогню на сході України", - йдеться у заяві.

"Вихід Росії ставить під сумнів її відданість довготривалому режиму припинення вогню на сході України та охороні і безпеці Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Це також збільшує ризик екологічної катастрофи на Донбасі, беручи до уваги роль СЦКК у сприянні ремонтуванню такої критичної цивільної інфраструктури, як Донецька фільтрувальна станція, в якій розміщується велика кількість газоподібного хлору", - йдеться у повідомленні.

"Гуманітарна ситуація на Донбасі стає все більш гнітючою і цивільне населення продовжує найбільшою мірою страждати у цьому конфлікті. Сполучене Королівство закликає сторони зробити все, що вони можуть, аби полегшити людські страждання та реалізувати довготривалий мир", - наголошується в повідомленні.

Британські дипломати заявили, що рішення РФ створює загрозу серйозного підриву Мінського мирного процесу, у якому СЦКК повинен відігравати важливу роль.