В рік у світі викидається до 800 тис. тонн недопалків / фото dpchas.com.ua

Вчені придумали, як пристосувати недопалки від сигарет для зберігання водню. Про новий метод вони розповіли в журналі Energy and Environmental Science.

Водень використовується в багатьох галузях, від харчової промисловості до електроенергетики, також він служить ракетним паливом. Найбільш перспективним методом зберігання водню вважається зберігання в абсорбованому стані.

Читайте такожХіміки створили наклейки для виявлення зіпсованих продуктів

Відео дня

Фільтр сигарети складається з ацетилцелюзи, яка практично не розкладається в природних умовах. Однак за допомогою гідротермальної карбонізації (процесу, який в прискореному вигляді повторює утворення копалин вугілля) з недопалків можна отримати гідровугілля, яке завдяки пористій структурі дозволяє зберігати в абсорбованому стані значну кількість водню.

В рік у світі викидається до 800 тис. тонн недопалків, які, крім забруднення навколишнього середовища, можуть призвести до потрапляння у водогін важких металів та інших елементів, небезпечних для людей і тварин. Таким чином, новий підхід дозволить не тільки створювати ефективні сховища водню, але і боротися з екологічними проблемами.