Спочатку вони обстежать місця, якщо є пошкодження покриву / oda.zt.gov.ua

На Житомирщині лісівники почали рахувати збитки від знищення лісових насаджень внаслідок роботи незаконних копачів бурштину. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації з посиланням на начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

Як зазначається у повідомленні, за дорученням голови облдержадміністрації Ігоря Гундича на Житомирщині вже почали рахувати збитки за знищення лісових насаджень, завдані внаслідок роботи копачів на території Тепеницького лісництва.

Читайте такожНа Житомирщині правоохоронці затримали двох копачів бурштину, вилучивши у них автомобіль та квадроцикл

Відео дня

«Наші працівники вже виїхали на місце, де працювали копачі, та почали рахувати збитки. Спочатку вони обстежать місця, якщо є пошкодження покриву – будемо залучати ще й екологічну інспекцію», – сказав Курінський.

Також він додав, що далі із актами обстеження управління звернеться до правоохоронних органів області для відкриття кримінального провадження.

Перед цим, 31 жовтня,  Гундич провів термінову нараду із керівниками обласних управлінь поліції, прокуратури, СБУ, лісового та мисливського господарства щодо вжиття заходів із припинення масового незаконного видобутку бурштину. «Ні масового, ні тим більше - промислового видобутку бурштину - на Житомирщині не повинно бути. Ми маємо сконцентрувати наші зусилля і припинити незаконні спроби варварського добування каменю», – підкреслив на нараді керівник області. 

Раніше на Житомирщині поліція затримала чотирьох нелегальних копачів бурштину.