На Тернопільщині у Ланівцях відкрили оновлені біологічні очисні споруди. Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, проект реалізували за кошти Державного фонду регіонального розвитку та на умовах співфінансування із місцевого бюджету.  

«У Ланівцях проживає понад 8 тис. людей. І коли ми піднімаємо проблематику екології, то маємо чітко розуміти, що це проблематика не лише навколишнього середовища, а перш за все здоров’я людини. Від того, що в населених пунктах немає очисних споруд, виникають захворювання, з’являється потреба у придбанні ліків. Тому сьогодні наша філософія – будувати очисні споруди, а не лікарні, адже тоді зникне необхідність у масовій профілактиці та лікуванні захворювань серед населення. І тому наша мета – й надалі будувати та відкривати очисні споруди в містах області», – сказав під час відкриття голова ТОДА Степан Барна.

Він підкреслив, що очисні споруди дозволяють забезпечити від 87 до 99% очистки води, що дає можливість покращити стан навколишнього середовища.

Відео дня

«За останні два роки в області ми спрямували майже 70 млн грн на спорудження очисних споруд. А це рекордна сума за всю історію краю. Сподіваюся, що за найближчі п’ять років такі очисні споруди будуть у кожному районному центрі нашої області», – сказав очільник Тернопільщини.