Екологічна ситуація на Донбасі залишається проблемною як на підконтрольній території, так і на тимчасово окупованій / Росомаха

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявляє, що екологічна ситуація на Донбасі залишається проблемною. Про це Зубко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Екологічна ситуація на Донбасі залишається проблемною як на підконтрольній території, так і на тимчасово окупованій», - написав він.

Читайте такожТука: головна екологічна проблема Донбасу – мінералізація. Шляхи вирішення має шукати експертна рада

Відео дня

За словами Зубка, під час робочої наради з усіма профільними відомствами та представниками Тристоронньої контактної групи були обговорені питання функціонування об’єктів водо-, газо-, електропостачання, а також залізничного транспорту у Донецькій та Луганській областях та відновлення інфраструктури населених пунктів на лінії зіткнення.

«Ці питання будуть обговорюватись під час засідання контактної групи. Серед важливих завдань - забезпечення мешканців населених пунктів на лінії зіткнення теплом у зимовий період; будуть запропоновані всі можливі варіанти», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляла про погіршення екологічної ситуації на окупованому Донбасі і те, що РФ не усвідомлює страшенних наслідків для її території у разі можливої техногенної катастрофи на окупованому Донбасі.