УНІАН

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак і посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер обговорили перспективи співробітництва між двома країнами у питаннях охорони довкілля та можливості реалізації спільних природоохоронних проектів.

Читайте такожМінприроди ініціює проведення наукового обліку популяції лося та занесення його до Червоної книгиЯк повідомила прес-служба Мінекології, під час зустрічі сторони обговорили стан імплементації права ЄС у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Також сторони обговорили перспективи українського ринку відновлювальної енергетики для австрійських інвесторів. Семерак зауважив, що Австрія запроваджує велику кількість сучасних технологій у цій сфері, які б могли бути цікавими для України у питаннях посилення позицій щодо енергоефективності та енергетичної незалежності нашої країни.

Відео дня

Посол Австрії звернула особливу увагу на проблеми стану навколишнього середовища на території Донбасу.

Водночас Семерак запевнив, що для України є вкрай важливою екологічна реабілітація власних територій, які постраждали у результаті бойових дій.

Він також висловив сподівання, що Австрія як головуюча країна в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) буде надалі стояти на позиціях деескалації конфліктів та відновлення міждержавної довіри.