Як повідомляє Reuters, найбільше місто Кот-Д'івуару Абіджан на даний момент переживає економічний підйом і, відповідно, будівельний бум, який в свою чергу значно змінює вигляд лагуни. Тепер у самої води з'являються нові готелі, офіси та житлові будинки.

Читайте такожМер мексиканського міста одружився з крокодилицею задля щастя містян

У свою чергу така людська активність спричинила за собою проблему з крокодилами, які населяють прибережні території. Тому, щоб уникнути випадків зіткнення людей з цими небезпечними рептиліями, які перебувають під захистом у Кот-Д'івуарі, була заснована програма з переміщення крокодилів. При цьому учасників програми вчать, як безпечно і, головне, гуманно переміщати охоронюваних рептилій в національний парк в годині їзди від міста.

Відео дня

Читайте такожВ Австралії крокодил заліз у намет до туриста і вкусив його за ногу

При цьому повідомляється, що після проходження 10-денної програми тренувань фахівці вирушать навчати своїх колег по всій країні.

Як відзначають куратори програми, протягом десятиліть тут не фіксувалися випадки нападів крокодилів, однак близькість з рептиліями психологічно впливає на людей, які заселили території біля води.