В даний час буйволи повністю адаптувалися / Думська

У Ренійському районі Одеської області відкрили екологічний парк «Картал» з водяними буйволами, які сприяють поліпшенню заплавних екосистем дельти річки Дунаю і Придунайських озер.

Як йдеться в повідомленні Ренійської районної державної адміністрації, парк розташований на території села Орлівка, куди минулої осені як експеримент завезли стадо з 14 карпатських буйволів.

На даний час буйволи повністю адаптувалися, поголів'я стада зросло на дві одиниці.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області у заповіднику знайшли останки великої стародавньої тварини

«Крім того, для відродження цієї території в парк планують заселити диких коней», - зазначили в РДА.

У екопарках створено мінімальну інфраструктуру: стежки, покажчики, спостережну вишку, інформаційні стенди для людей, які хочуть дізнатися про цінності Дунайської заплави, орнітофауну, місцеві види рослин і тварин тощо.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2016 року в Одеську область доставили експериментальне стадо водяних буйволів карпатського типу. Водяні буйволи є природними меліораторами, що підтримують водні протоки, поїдаючи водну рослинність і розчищаючи замулені ділянки. За відсутності відкритої води тварини можуть самостійно викопувати невеликі озера, які приваблюють диких птахів, плазунів і безхребетних, служать осередками біорізноманіття.

Читайте такожВ Одесі пройшов перший фестиваль близнюків "Дзеркальне диво природи"

Довідка УНІАН. Експериментальне стадо буйволів створюється в рамках проекту «Комплексне використання ресурсів заплав», який реалізується в рамках проекту Climate Firum East II. Останній покликаний об'єднати громадські організації, підвищити їх ефективну участь у діалозі з владою з питань адаптації до зміни клімату.

Проект реалізується в п'яти країнах: Вірменії, Грузії, Білорусі, Молдові та Україні. Всесвітній фонд природи WWF забезпечує експертну підтримку і координує реалізацію проекту в Молдові, Україні й Білорусі. Український координатор проекту - Національний екологічний центр України. Фінансування - Євросоюзу, ADA і Австрійського Червоного Хреста.