Геращенко заявила про можливу техногенну катастрофу на Донбасі / фото facebook.com/oleksandr.turchynov

Представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про погіршення екологічної ситуації на окупованому Донбасі і те, що РФ не усвідомлює страшенних наслідків для її території у разі можливої техногенної катастрофи на окупованому Донбасі.

Про це Геращенко повідомила в коментарі УНІАН.

«Позиція України – ми зацікавлені в реалізації Мінських угод, в їх виконанні, в тому, щоб РФ нарешті почала виконувати Мінські угоди, щоб відбулася демілітаризація та деокупація Донбасу», - заявила вона.

Відео дня

Геращенко відзначила, що для України ключовими блоками Мінських угод є безпековий та гуманітарний.

Читайте такожМакрон анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом

«Дуже важким стає екологічний стан Донбасу. Екологічна проблематика набирає гостроти. Це просто дивина, оскільки РФ не усвідомлює, що для її території будуть насправді страшенні наслідки, якщо, не дай Боже, трапиться техногенна катастрофа (На Донбасі – УНІАН). Затоплені шахти на окупованій території, а декількох підприємств протягом двох років не дають провести ремонтні роботи, від цього страждає технологічний цикл, може виникнути просто біда. Весь цей жах потрапляє в ґрунтові води, ґрунтові води дають це все в річки, річки це несуть до Азовського моря. Це все, що торкнеться всіх. Я не розумію, як можна займати позицію – чим гірше, тим краще», - додала вона.

«Тому гуманітарна, екологічна складова є дуже важливими, пріоритетними. В цьому контексті українська сторона бачила б ці важливі теми перемовин і очевидно, що просування в цих боках створило б фундамент для просування в політичному блоку (Мінських угод)», - резюмувала перший віце-спікер.