Фото president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про оцінку впливу на довкілля", доопрацьований Верховною Радою з урахуванням пропозицій глави держави.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні вперше сфотографували червонокнижного сичика-горобця (фото)

Як повідомляє прес-служба президента, закон встановлює правові та організаційні засади здійснення оцінки впливу на довкілля та забезпечує виконання Україною міжнародних зобов’язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті та Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля.

Відео дня

Документом чітко визначена сфера застосування оцінки впливу на довкілля, зокрема нафтопереробні та газопереробні заводи, теплові та атомні електростанції, хімічне виробництво, будівництво аеропортів, аеродромів, автомобільних доріг та гідротехнічних споруд морських і річкових портів тощо.

Крім того, документом прописано відповідальність за порушення законодавства про оцінку впливу на довкілля, а також тимчасова заборона (зупинення) та припинення діяльності підприємств у разі порушення ними законодавства.

Реалізація норм закону забезпечить впровадження належної процедури оцінки впливу на довкілля та сприятиме прийняттю обґрунтованих рішень щодо планованої небезпечної діяльності, врахуванню інтересів заінтересованої громадськості, гарантуванню права на безпечне довкілля та здійсненню належної оцінки ризиків для інвестицій тощо.