фото Думская

В Одеській області на території національного природного парку (НПП) «Тузловські лимани» виявлено останки великої стародавньої тварини.

Як повідомив УНІАН керівник парку Іван Русєв, останки виявлено під час обстеження берегової зони НПП «Тузловські лимани» фахівцями, які розшукували молюска «Крила ангела», наявність якого свідчить про чистоту водойм.

«У рамках поточної роботи, в пошуках унікального молюска« Крила ангела », на рівні 8 метрів від поверхні землі, у глиняному обриві, співробітники нацпарку виявили останки стародавніх тварин, можливо мамонта, а може й мастодонта», - розповів Русєв.

Відео дня

Читайте такожУ Львові знайшли масові поховання людей

Він уточнив, що виявлено різні кістки (фрагменти кісток) у сіро-зеленій глині, частину яких було акуратно вилучено.

За його словами, сьогодні в Одесу відправився співробітник НПП, який передасть виявлене для діагностики й детального дослідження в Одеський національний університет імені Іллі Мечникова або в Одеський археологічний музей НАН України.

Русєв уточнив, що в цих двох установах є відповідні фахівці для дослідження знахідки.

Як повідомляв УНІАН, у квітні в Одесі було представлено результати науково-дослідної експедиції, яка проводиться в рамках проекту ЄС/ПРООН «Удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря» (EMBLAS-II).

Фахівці відзначали: молюск «Крила ангела» (отримав назву, бо його стулки за своєю формою схожі на крила), наявність якого є свідченням чистоти моря, біля берегів Одеси не виявлений. Найближче місце, де він оселився, - заповідники в Одеській області.

Як відомо, «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарбунарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.