Алігатор виповнилося 70 років / ioamolamaremma.wordpress.com

70-річний крокодил Вася з Миколаєва став рекордсменом – найстарішим міссісіпським алігатором в світі, який живе в неволі. Зазвичай такі рептилії живуть не більше 45 років, йдеться в сюжеті ТСН.

Директор зоопарку Володимир Топчій вперше побачив Васю, коли сам ще був юннатом. "Скільки я себе пам'ятаю, я пам'ятаю цю тварину. У зоопарку старший за мене тільки крокодил Вася. У 1952 році алігатор приїхав до нас з Москви в обмін на чотирьох левенят", - розповів чоловік. З маленької 50-сантиметрового дитини виріс 3-метровий алігатор.

Відео дня

Олена Коваль доглядає за Васею вже 14 років і переконана, що алігатор розумний, а свою помічницю відчуває навіть крізь стіну і відразу повзе вітатися. "Я от коли натираю скло, побачить мене – перепливає. Ти моя радість, товстун", - каже працівник Миколаївського зоопарку. Крокодил виконує всі команди Олени, слухняно переповзає в інший вольєр, коли потрібно прибрати. Добре їсть, особливо любить м'ясо і рибу. Найбільше ж задоволення отримує від купання у воді розслабляється і радує око невимушеною поведінкою.

Читайте також18-річного австралійця ледь не з'їв крокодил, коли той хизувався перед подружкою

Працівники зоопарку кажуть, що незважаючи на приналежність до вкрай небезпечного виду хижаків, Вася на норов добрий і дуже спокійний. Припускають, що саме в цьому і є секрет його довголіття. Вік і статус тварини-рекордсмена підтвердили в Книзі рекордів України. А в зоопарку сподіваються, що років через 10 запросять гостей на новий рекордний ювілей Васі.

Нагадаємо, що вчора у Львові, вистрибнувши з смітника, щур напав на жінку.