Ілюстрація / REUTERS

«Грінпіс Росії» і Всесвітній фонд дикої природи (WWF) звернулися до глави Мінприроди РФ Сергія Донського з вимогою перенести публічні слухання щодо оцінки впливу на навколишнє середовище проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2», передає "Комерсант".

Незважаючи на те, що ще на початку квітня на сайті Мінприроди з'явилася інформація про дату проведення слухань та про місто, де вони пройдуть, більш повна інформація так і не була розміщена, повідомляють екологи. Публічні слухання чиновники запланували на 1 червня в Кінгісеппі (Ленінградська область). «Адреса буде уточнено пізніше»,— йдеться в повідомленні відомства.

«Досі, хоча до 1 червня залишився всього тиждень, не опубліковано жодної інформації про місце і час проведення даних публічних слухань»,— повідомляють екологи. Між тим, публічні слухання «повинні проходити згідно з положенням про них, яке встановлює обов'язковість інформування щодо участі громадськості на всіх етапах, публікації інформації про дату і місце проведення громадських слухань повинні бути не пізніше, ніж за 30 днів до їх проведення в офіційних виданнях федеральних органів виконавчої влади», зазначають екологи в листі до міністра.

Відео дня

Раніше природоохоронне відомство направило контактним особам конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті в Данії, Німеччині, Латвії, Литві, Польщі, Естонії, Швеції і Фінляндії розроблену компанією Nord Stream 2 AG документацію з оцінки впливу на навколишнє середовище з будівництва морського газопроводу «Північний потік-2» — нового експортного газопроводу з Росії в Європу через Балтійське море.

Як повідомляв УНІАН, на будівництво газопроводу "Північний потік-2" від Росії до Європи в обхід України, "Газпром" і його європейські партнери виділять бридж-кредит (короткостроковий, на три роки) на загальну суму 6,65 мільярда євро. Втіленням проекту займеться компанія Nord Stream 2 AG.

Nord Stream 2 AG планує побудувати газопровід довжиною 1,2 тисячі кілометрів по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну. Маршрут пройде вздовж газопроводу "Північний потік". В цілому проект оцінюється в 9,5 мільярда євро.