Активісти спроектували на купол Собору Святого Петра світлову напис

Напередодні візиту президента США Дональда Трампа у Ватикан активісти міжнародної екологічної організації Greenpeace провели пізно ввечері у вівторок акцію, спроектувавши на купол Собору Святого Петра світловий напис "Planet Earth First", повідомила квестура (поліцейське управління) Риму, як пишуть "Риа Новости".

Судячи з усього, таким чином "зелені" хотіли звернути увагу громадськості на серйозну різницю у поглядах нинішнього глави Білого дому і папи Римського Франциска з проблеми змін клімату на планеті.

Читайте такожТисячі людей вийшли на акції протесту проти екологічної політики Трампа

Відео дня

За інформацією квестури, в акції взяли участь вісім осіб. Незважаючи на безпрецедентно високий рівень безпеки, який правоохоронні органи Італії забезпечує в Римі під час візиту Трампа, поліцейські не стали приймати якісь заходи щодо активістів Greenpeace і обмежилися встановленням особи всіх учасників акції. Згідно з повідомленням квестури, зроблено це було "з урахуванням безпечності даної ініціативи".

Президент Трамп в середу вранці наніс візит до Ватикану, де вперше зустрівся з папою Римським Франциском. Їхня розмова тривала близько 30 хвилин.