REUTERS

Фахівці не можуть пояснити причини масової загибелі дельфінів у Чорному морі біля узбережжя окупованого Криму і сусідньої Росії.

Про це у коментарі Крим.Реалії розповіла кримський еколог Маргарита Литвиненко.

Читайте такожУ Криму зафіксували наймасовіший за останні роки випадок загибелі дельфінів

Відео дня

«Є різні припущення, теорії. Одні вважають, що це результат вірусних захворювань, інші – що це результат забруднення. У Криму зараз немає служби екстреної допомоги дельфінам. На базі дельфінарію в Севастополі діяла така служба, зараз вони не мають можливості виїжджати і допомагати дельфінам. І в Сімферополі була така служба. Зараз її теж немає», – прокоментувала ситуацію Литвиненко.

За інформацією видання «Российская газета», в травні на території Криму виявили викинутими на берег тіла 31 дельфіна. Російська Азово-Чорноморська міжрайонна природоохоронна прокуратура веде розслідування масової загибелі дельфінів у районі Чорного моря.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».