REUTERS

На 

На тлі активних спроб світової спільноти переконати США не відмовлятися від участі в Паризькій угоді щодо захисту клімату та обмеження парникових викидів Вашингтон відтермінував рішення про вихід з цього договору, передає Reuters, що посилається на свої джерела в адміністрації президента США Дональда Трампа.

Причиною цього рішення називають "труднощі з датою" наради, зазначається в повідомленні, пише DW.

Відео дня

Метою зустрічі було подолати внутрішні розбіжності навколо того, чи повинен Трамп дотримуватися своєї передвиборної обіцянки припинити участь США в Паризькій угоді 2015 року. В інтерв'ю Reuters наприкінці квітня Трамп оголосив, що відповідне рішення ухвалять протягом приблизно двох тижнів.

Читайте такожКлімат на Землі може змінитися назавжди до 2050 року - вчені

8 травня учасники конференції ООН щодо клімату, що проходить в Бонні, закликали Вашингтон не виходити з глобального договору.

Як повідомляв УНІАН, угоду про зміну клімату уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН із проблем глобальних змін клімату. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед них і Україна.

Верховна Рада України ухвалила закон “Про ратифікацію Паризької угоди” 14 липня 2016 року, а 1 серпня 2016 року президент Петро Порошенко його підписав.