Одещина залучає інвесторів до розвитку сонячної енергетики регіону / Фото УНІАН

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов заявив, що закордонні компанії мають намір інвестувати близько 100 млн доларів у розвиток сонячної енергетики в Одеській області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов заявив на брифінгу, присвяченому 100 дням роботи на посаді голови ОДА, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

«У нас є шість потенційних інвесторів, які хочуть вкладати гроші в будівництво об'єктів сонячної енергетики», - сказав він.

Відео дня

За словами голови ОДА, передбачається, що проектна потужність даних об'єктів становитиме 20-100 МВт.

Читайте такожНа даху приміщення Тернопільської облради встановлять сонячні батареї

«Може бути до 100 млн доларів, це те, що стосується сонячної енергетики», - уточнив Степанов.

Він зазначив, що в даний час Одеська ОДА та компанія «Одесаобленерго» ведуть спільну роботу з підбору відповідних майданчиків, які можна було б запропонувати інвесторам.

Степанов підкреслив, що підбір майданчиків - досить складний процес, оскільки мають бути враховані всі відповідні особливості і технічні можливості, включаючи наявність підстанцій, які зможуть у перспективі отриману електроенергію «подати в систему».

Також на брифінгу Степанов повідомив, що в даний час вже сформовано базу пріоритетних інвестиційних проектів, проведено переговори з більш як 20 зарубіжними і українськими інвесторами, а також розпочато переговори з іноземними інвесторами щодо реалізації 8 інвестиційних проектів вартістю 200 млн дол. у сфері енергетики, сільського господарства і інфраструктури.

Читайте такожУнікальна для Східної Європи: на Дніпропетровщині на повну потужність запрацювала сонячна електростанція (фото)

«До конкретики перейшли саме у сфері сонячної енергетики. Їх цікавлять конкретні майданчики, де розміщувати сонячні електростанції. Це пов'язано з технічними моментами, з входу до електроенергетичної системи України. Перш ніж зайти, інвестор хоче абсолютно все оцінити», - додав голова ОДА.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня в Одесі президент України Петро Порошенко представив Степанова на посаді голови Одеської ОДА.

Степанов був директором держпідприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів». У 2008-2010 роках обіймав посаду першого заступника голови Одеської ОДА.