У Мінекології впевнені що територія складу потребує рекультивації / dsns.gov.ua

Міністерство оборони України як балансоутримувач складу боєприпасів у Балаклії (Харківська обл.) і органи місцевої влади повинні провести рекультивацію землі, на якій розташований склад, де 23 березня сталася пожежа внаслідок вибуху снарядів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів із посиланням на очільника відомства Остапа Семерака.

«Територія складу в Балаклії потребує екологічної рекультивації. Цим повинні займатися власники земельних ділянок та органи місцевого самоврядування», - сказав міністр.

Відео дня

При цьому в прес-службі додали, що відповідальність також лежить на Міноборони як балансоутримувачі земельної ділянки.

За словами Семерака, 25-26 березня екологічні інспектори змогли потрапити на склад і взяти проби грунту та води для проведення аналізу.

Читайте такожЗ арсеналу у Балаклії сьогодні почнуть вивозити зібрані саперами боєприпаси - Міноборони

«Зараз ще немає результатів хімічного аналізу, але військові запевняють, що там не було хімічної зброї або хімічних снарядів», – зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, вночі 23 березня на складі Міністерства оборони в місті Балаклія (Харківська обл.) почали вибухати боєприпаси й розгорілася пожежа. СБУ кваліфікувала вибухи як диверсію.

Через вибухи евакуйовано майже 20 тисяч жителів довколишніх населених пунктів. Внаслідок розривів снарядів загинула одна жінка, ще 5 людей отримали поранення.

24 березня пожежу було погашено, але окремі осередки тління залишалися до 26 березня. Станом на ранок 27 березня територія Балаклеї та дев'яти прилеглих населених пунктів була очищена від вибухонебезпечних предметів.