Протестувальники вимагали відставки градоначальника / glavnoe.dp.ua

Сьогодні, 27 березня, в Нікополі відбувся мітинг на захист бездомних тварин. Люди прийшли під будівлю міськради, щоб вимагати від влади скасувати рішення про приспання бездомних тварин, прийняте в межах карантинних заходів щодо африканської чуми свиней.

Як повідомляє видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ», коли мер Нікополя Андрій Фісак до протестувальників не вийшов, вони самі пішли до нього – прорвали кордон з працівників Муніципальної поліції» і силою увірвалися в будинок.

Читайте такожЗоозахисники закликають імплементувати в Україні Європейську конвенцію про захист домашніх тварин

Відео дня

Після того, як люди прорвалися в мерію, вони розбрелися по будівлі у пошуках кабінету міського голови. Зрештою, їх впустили в сесійну залу, де відбулася зустріч з Андрієм Фісаком. Протестувальники вимагали відставки мера, але він сказав, що не збирається звільнятися. Обурення у людей також викликав той факт, що під час дії карантину в Нікополь приїхав пересувний цирк.

Мер заявив, що він закони не заверджує, а діє в рамках інструкції, затвердженої Кабміном. Але запропонував мітингувальникам компроміс: розробити проект рішення про заборону присипляння безпритульних тварин та винести його на розгляд сесії Нікопольської міськради.