Підписання меморандуму між Україною і Словенією / Фото facebook.com/kristina.yushkevych

Україна та Словенія підписали меморандум про співпрацю у сфері лісового господарства, відповідно до якого українські фахівці перейматимуть досвід своїх словенських колег у питанні удосконалення та реформування вітчизняного лісового господарства. Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки глави Держлісагентства Христина Юшкевич на своїй сторінці у Facebook

Читайте такожДержлісагенство оголосило рейд на браконьєрів

"Сьогодні, у присутності посла Словенії в Україні Наташі Прах, підписала меморандум про співпрацю у галузі лісового господарства з директором Лісової служби Словенії Дамяном Ораземом", - повідомила Юшкевич.

Відео дня

За її словами, меморандум також передбачає співпрацю стосовно охорони та захисту лісів, лісової генетики, досліджень ґрунтів та екології; впровадження наближеного до природи лісівництва, збереження біорізноманіття лісів; зменшення впливу змін клімату та адаптації до його змін у лісовому секторі, у тому числі заходів щодо попередження стихійних лих; впровадження ефективних та екологобезбечних технологій для лісоуправління та підвищення кваліфікації лісівників; підвищення екологічної обізнаності суспільства, освіти та розвитку екологічної культури населення щодо питань збалансованого лісоуправління.

"Ще обговорили шляхи реформування лісового господарства України. Наші колеги повністю підтримують те, що реформа має бути комплексною і правила ведення господарства мають бути єдиними для всіх лісокористувачів", - додала Юшкевич.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Держлісагентстві оголосили про наміри найближчим часом оновити штат державних службовців лісової галузі.