Жебрывський також пояснив про загрози екології з Донеччини / фото УНІАН

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що Донецькій області загрожує екологічна катастрофа, якщо під час обстрілу снаряд попаде в фенольний завод в районі селища Новгородське, що знаходиться на лінії розмежування, передає «112 Україна».

"Бойовики по Новгородському постійно стріляють і якщо туди потрапить досить серйозний снаряд, і прорве, то зрозуміло, що забрудненню буде підлягати не тільки територія навколо міста Торецка, але і в бік Горлівки, Єнакієве, Донецької агломерації", - заявив Жебрівський.

При цьому голова області також пояснив, що така напружена ситуація навколо фенольного заводу зберігається уже не перший рік.

Відео дня

Читайте такожБіля Донецька бойовики обстріляли пасажирський автобус (фото)

"Дуже приємно, що нарешті пан Хуг звернув увагу на ситуацію у фенольного заводу, тому що ми неодноразово відправляли і на мінську переговорну групу і Нормандський формат і практично всім зацікавленим особам. І спільний координаційний центр з припинення вогню з української сторони постійно подавали заявки на те, щоб зупинити обстріл і за те, щоб ми могли частково відновити, тому що там також є ушкодження, час від часу, і ми їх ремонтуємо", - зазначив Жебрівський.

Втім, окрім хімічного заводу, також існує небезпека екологічної катастрофи у разі попадання снаряда у фекальны відстійники Бахмутського аграрного союзу і біля Новолуганського.

Як повідомляв УНІАН раніше, Донецька область опинилася під загрозою забруднення відходами фенольного заводу, сховище якого розташоване у Новгородському у безпосередній близькості до лінії розмежування.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Сховище хімічних відходів фенольного заводу у контрольованому урядом Новгородському затиснуте між позиціями сторін лише за 400 метрів одна від одної", - наголосив Хуг.

За його словами, припинення вогню і розведення сил у цьому регіоні вкрай необхідні, адже "у найгіршому випадку вся Донецька область може бути забруднена".