1 січня 2017 року завершився перший етап збору заявок на розміщення проектів / twitter.com/apukraine

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook міністр екології Остап Семерак.

«1 січня 2017 року завершився перший етап збору заявок на розміщення проектів. Отримали 39 заявок від компаній на локалізацію проектів. Це хороший прогрес у реалізації нашого амбітного плану – парку відновлюваної енергетики в Чорнобильській зоні», – написав він.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2016 року Семерак повідомив, що китайські компанії CCEC і GCL готові інвестувати більш як 1 млрд дол. протягом 2017-2018 років у проекти розвитку сонячної енергетики в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС.

Відео дня

Раніше міністр повідомляв, що близько 10 компаній зацікавилися проектами будівництва сонячних електростанцій у зоні відчуження.

Читайте такожКитай збудує у Чорнобилі сонячну електростанцію

Наприкінці серпня минулого року Держагентство з управління зоною повідомило про намір передати в оренду 3,38 га землі на 49 років під будівництво сонячної електростанції. Вартість об'єкта оренди без урахування ПДВ становить 6,2 млн грн. Після цього агентство опублікувало презентацію розробки проекту будівництва сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні Chornobyl Solar в 10-кілометровій зоні АЕС на площі 2,5 тис. га.

Згідно з презентаційними матеріалами, будувати сонячні електростанції планується в 10-кілометровій зоні в напрямку на південь від Чорнобильської АЕС. Готуються для будівництва ділянки розташовані поблизу доріг і ліній електропередач. Сонячне випромінювання на території складає 1300 кВт-год на 1 кв. м. Зазначається, що до існуючої інфраструктури можна підключити 200 МВт генеруючих потужностей. При вкладенні коштів у розширення інфраструктури потужності підключення можна збільшити до 1200 МВт.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2016 року Державне агентство України з управління зоною відчуження презентувало проект будівництва сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні Chornobyl Solar в 10-кілометровій зоні АЕС на площі 2,5 тис. га.