ь

Вартість техніки сягає близько 3,3 млн грн. Вона нова, зібрана за американськими кресленнями однією з київських фірм на замовлення мерії Дніпра.

Автівками спеціального призначення користуватимуться працівники КП «Зооконтроль», яке займається виловом, стерилізацією, вакцинацію від сказу та чіпуванням тварин. Раніше у підприємства таких машин не було. На вулицях міста спецавтомобілі можна буде побачити вже в середині січня 2017 року.

«Це – перші не лише в Україні, а й в СНД спеціалізовані машини для перевезення безпритульних тварин. Ми розглядали різні варіанти. Спеціалізована фірма, яка могла це зробити, працює в США. Та вона люб'язно передала нам креслення. Ми вписали їх у технічне завдання», – сказав Михайло Лисенко.

Відео дня

Один з автомобілів має ізотермічний відсік, який зберігає встановлену температуру, та відсік з холодильною установкою, в якому температура може опускатися до -40 градусів. Цей транспорт збиратиме та перевозитиме рештки тварин та інші біоматеріали, які спалюватимуть у спеціальній печі.

Ще дві машини – спецавтомобілі для вилову собак. Транспорт відповідає європейським правилам перевезення тварин. У кожній машині можуть розміститися до 12 чотирилапих. Відсіки для собак розділені спеціальними решітками – це безпечно і для самих песиків, і для людей. Автівки також мають спеціальні драбини, за допомогою яких можна, зокрема, знімати котів з дерев.

За даними волонтерських організацій, у Дніпрі нараховується близько 5 тис. бездомних тварин. У профільному підприємстві розраховують, що з січня щодня стерилізуватимуть близько 25 собак. Вирішити проблему безпритульних тварин у мерії планують протягом 4 років.