Зариблення Дніпра у Києві / Фото УНІАН

Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства України.

"На ці кошти ми зможемо розпочати роботу із закупівлі для тих областей, де вже оголошено конкурс на рибних патрульних", – наголосив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Згідно з повідомленням, у листопаді-грудні інспекторський склад рибоохоронного патруля почали формувати для 8 областей – Дніпропетровської, Закарпатської, Івано-Франківської, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Одеської та Харківської.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині браконьєри вбили червонокнижну білугу вагою 120 кілограм (фото)

"Не менш актуальним залишається питання фінансування та запуску рибного патруля ще в 16 регіонах України, – наголосив Ковалів. – Держрибагентство продовжує активну роботу щодо виділення ще 100 млн грн для придбання мінімально необхідної техніки та запуску рибоохоронних патрулів у всіх областях. Ця інвестиція є стратегічно важливою для держави. Без цього налагодити ефективну боротьбу із браконьєрством – неможливо. Будемо робити все необхідне і все, що від нас залежить".

Як нагадують у прес-службі, для оснащення 26 територіальних управлінь рибоохоронного патруля у всіх регіонах України необхідно 140 млн грн. Це передбачає придбання необхідного мінімуму сучасних човнів та авто для результативної роботи патруля.

16 червня розпочав роботу пілотний проект рибоохоронного патруля на Київщині, який продемонстрував свою ефективність. За час роботи патруль виявив правопорушень, що завдали збитків державі на суму 1,2 млн грн. Масштабуючи цей досвід на роботи 26 управлінь по всій Україні, у службі очікують отримати виявлені правопорушення на 90 млн грн. Фактично інвестиції у оснащення нового рибоохоронного патруля повернуться до держави менше ніж за 2 роки.

В рамках концепції реформування рибного господарства у вересні 2016 р. Верховна Рада виділила 15 млн грн для оснащення Київського рибоохоронного патруля сучасною технікою. Наразі Держрибагентство закінчує тендерну процедуру закупівлі техніки через систему ProZorro для Київщини.