Новонароджене буйволеня / Фото facebook.com/ecocentre

Про це повідомляється на сторінці Національного екологічного центру України у Facebook.

"Операція "Буфало" триває успішно! У буйволячому стаді з села Орлівка, що на Одещині, поповнення - народилось буйволеня. І ця малеча - перший корінний представник буйволячого племені в українських придунайських плавнях. Почувається новий мешканець чудово, що не може не тішити учасників проекту", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожОперація "Буффало" проходить успішно: журналістам показали, як буйволи обживаються на Одещині (фото, відео)

Відео дня

Як зазначають екологи, поява малечі означає, що загалом процес акліматизації буйволів до умов проживання на своїй новій батьківщині триває успішно.

Як повідомляв УНІАН, в жовтні 2016 року в регіон дельти Дунаю з Карпат було перевезено експериментальне стадо з 14 буйволів

Екологи зазначають, що водяні буйволи виконують багато екологічних функцій і повинні сприяти покращенню стану заплавних екосистем дельти Дунаю та Придунайських озер.

Даний проект реалізується одеською ГО "Центр регіональних досліджень" та Національним екологічним центром України (НЕЦУ) в рамках програми "Climate Forum East ІІ" (CFEII) за підтримки Європейського Союзу, Австрійської агенції з розвитку та Австрійського Червоного Хреста.