Зона відчуження / УНІАН

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

"Інвестори з різних країн світу, які працюють на ринку відновлювальної енергетики, активно цікавляться перспективою інвестування у зону відчуження. Станом на сьогодні маємо близько 40 таких компаній. При цьому близько 10 з них вже надіслали своїх інженерів для детального вивчення інфраструктурних можливостей зони відчуження", - розповів Семерак.

Читайте такожКабмін знизив вартість оренди держмайна в Чорнобильській зоні

Відео дня

Він також додав, що у зоні відчуження залишаються території, які люди повноцінно не зможуть використовувати ще тривалий час, і саме вони розглядаються як потенційні площі для будівництва парку відновлювальної енергетики.

"На базі ДАЗВ (Державне агентство України з управління зоною відчуження) створено робочу групу, яка працює над пропозицією щодо розвитку відновлювальної енергетики у зоні відчуження, зокрема щодо надання земельних ділянок для об’єктів парку сонячної енергетики", - додав міністр.

У ході зустрічі також було розглянуто можливість створення спільної робочої групи за участю представників ЄБРР, Мінприроди, ДАЗВ, Міненерговугілля, НЕК "Укренерго" та наукових установ щодо вироблення технічно-проектної документації під майбутній парк відновлювальної енергетики.

Нагадаємо, 29 листопада було завершено насування арки, що накриває четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції.