фото УНІАН

Про це йдеться в заяві «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», оприлюдненій на  сайті політичної сили

«Довівши українців до зубожіння тарифами та цінами на найнеобхідніше, влада не припиняє намагань витиснути з країни останнє. Беручи кредити, наші керманичі погоджуються на умови, які в перспективі закріплять за Україною статус сировинної держави та призведуть до скорочення робочих місць. Йдеться не тільки про запровадження ринку землі, а й про скасування закону щодо заборони експорту необробленої деревини, співавтором якого є народний депутат-укропівець Олександр Дубінін. Відповідну вимогу висуває Європейський Союз в обмін на кредит в 600 млн євро», – сказано в заяві УКРОПу.

Читайте такожЄС назвав умову для розморожування виділення Україні допомоги на 600 мільйонів євро

Відео дня

Серед переваг мораторію в партії назвали зростання обсягів виробництва деревообробної продукції на 15% у І півріччі 2016 року, стимулювання технічного переоснащення галузі, створення нових робочих місць, зменшення обсягів вирубування лісів.

Ймовірне зняття заборони на продаж за кордон неообробленого лісу є недалекоглядним та шкідливим рішенням, яке знищить українську деревообробну промисловість, призведе до згортання активності інвесторів, які за час дії мораторію вклали в обладнання для обробки деревини в 3,5 разу більше, ніж до нього, та збільшить ризики екологічного лиха в карпатському регіоні внаслідок посиленого вирубування лісових насаджень, вважають в УКРОПі.

Читайте такожМоскаль про умову ЄС щодо експорту деревини: нехай не перетворюють Україну в сировинний придаток

«Ініціатива є абсурдною з огляду хоча б на те, що ціна умовного кубічного метра обробленої деревини майже в десять разів вища, ніж середня ціна 1 кубічного метра лісу-кругляку. Очевидно, що можновладці не зацікавлені в розвитку вітчизняної деревообробної промисловості, яка наповнюватиме державний бюджет», – наголошують в партії.

«Українське об'єднання патріотів – УКРОП» вимагає не обмінювати національне багатство України на кредит, який осяде в кишенях монополістів та наближених до влади бізнесменів. Крім того, в партії закликають збільшити штрафи за незаконне вирубування лісів та запровадити податкові та інші стимули для технічного переоснащення деревообробної промисловості, що забезпечить додаткові робочі місця та податкові надходження від експорту продукції з високою доданою вартістю.